Sensei flyttar till Jönköping

Jag har sedan 1998, när vi startade föreningen i Ljungby, alltid vurmat för att föreningen måste växa vidare, likväl som stilen Nagashi Ryu. Nu kommer jag till en punkt där jag på gurnd av både arbete och barnens studier, kommer att flytta i vart fall i 3 år till Jönköping.

Ett steg i att låta vår jujutsu växa vidare blir, att jag kommer att öppna Nagashi Ryu även i Jönköping, sannolikt i samverkan med våra andra jujutsu stilar i Jönköpingsområdet.

Målet är att fortsätta verka för att Jujutsu blir en större och starkare idrott i Småland. Inte minst som tävlingsidrott.

För att behålla kopplingen mellan våra olika dojos, har vi nu den 1 januari 2012 bildat Team Nagashi Ryu Jujutsu. Vi kommer som tävlingslag att arbeta tillsammans som ett team, både Ljungby och Jönköping, och fortsatt ha ett ännu starkare samarbete med Värnamo Jujutsu.

I dojon i Ljungby, kommer det att innebära en del praktiska ändringar. Eftersom det varit en vikande träningstrend bland motion och traditionellt självförsvar, kommer vi att ändra träningstiderna för dessa grupper. Det blir även ändrade träningstider för tävlingsgruppen.

Generellt kommer träningen att förläggas till 3 dagar i veckan. Dels på måndagar i anslutning till BJJ-passen, dels på torsdagar då Sensei, eller ibland annan tränare, kommer att köra både en självförsvarsgrupp och en tävlingsgrupp. Tävlingsgruppen kommer dessutom, fr.o.m. vecka 2, att ha en ordinarie träning i dojon i Värnamo varje onsdag. Se schemat.

Väl mött till en ny säsong Jujutsu !

 

// Sensei Daniel Norrgård