LYCKAT KENDO LÄGER !

Äntligen så har då Kendo-eran börjat i Ljungby på riktigt. På söndagen 11 april hade vi besök av en stark grupp kendokas från Malmö Kendo / Enighet och Huskvarna Kendoklubb. Under ledning av sensei Karolina Göransson 4 dan och sempai Magnus Ydmark 2 dan (Malmö Kendo), genomfördes ett grundläggande träningsläger för drygt 20 intresserade. Både nybörjare och erfarna utövare deltog på ett utmärkt utfört träningsläger.

Bland andra deltagare fanns Mattias Jonestad 2 dan, chi Keung chung 1 dan och Niklas Rodin 1 kyu, alla från Huskvarna Kendo klubb, samt även Violetta Rodrigo 3 kyu från Club Kendo UPC i Barcelona.

Drygt 15 deltagare från egna klubben i Ljungby deltog och visade stort intresse för den nya stilen, som för vissa kommer att leda till ett starkare band till sin befintliga budo, och för en del kanske innebära en helt ny inriktning av sin budo.

Kendo i Sverige är en starkt tävlingspräglad idrott, vilket passar bra i vår klubb i Ljungby. Som budokonst är kendon ett synnerligen bra stilalternativ till den vidare utvecklingen av klubbens ursprungsart jujutsu, eftersom vapenkonster är en naturlig del för jujutsu-utövaren när man kommer till högre grader.

Kendoträningen kommer nu att fortsätta i Ljungby hos klubben, inledningsvis under ledning av gästinstruktörer från främst Huskvarna, Växjö och Malmö (tider ser hemsidan och träningsschemat).

 Läs gärna mer om Kendo och våra besökande klubbar ;

www.malmokendo.org

www.lagsidan.se/hkk

This is somewhat embarrassing, isn’t it?

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching, or one of the links below, can help.

Most Used Categories

Arkiv

Try looking in the monthly archives. :)