Kämparinsats av Ljungby Jujutsu i Götakampen !

Götakampen i Götebrog idag blev en stor erfarenhet för Ljungby Jujutsu´s nya tävlingsteam.

I damklassens klass II, nybörjarklass,  ställde Frida Jönsson upp i -70 tillsammans med Anna Le från klass -55, som valde att gå upp i – 70 då inga andra tävlanden fanns i -55. Anna hade fin teknik men föll på den betydande storleksskillnaden från de andra tävlanden. Frida Jönsson gjorde en fin insats med bra tekniker och gick hem med en 2:a plats.

I herrarnas klass II hade Martin Andersson i  – 69 en mycket bra inledning av sin tävlingsbana genom att med starka tekniker i serie 3 plocka en 3:e plats totalt. Mer otur hade Kalle Carlsson i -85 som efter en förlust och en vinst, i sin tredje match mot Ljungbys egen Philip Exenberger föll illa och skadade näsan, och fick bryta tävlingen. Fortsatte gjorde dock både Philip Exenberger och Robert Johansson, båda med fina kämparinsatser, men båda föll utaför medaljplats.

Sist men definitivt inte minst, gjorde Johan Nilsson och Mathias Clausen ett eget Ljungby derby i klassen +94, där de fick ensamma köra i serie bäst av 3. Efter rn hade skingrats drog dock Johan Nilsson och vann den sista matchen efter 1-1 i de inledande matcherna.

Saknades gjordes Ljungbys Fadi i -85, som pga skada istället fullt ut backade upp teamet med bra och intensiv coachning tillsammans med klubbens ordförande Jonas Roos.

Ljungby Jujutsu fick en lysande och rolig tävlingsdag, med mycket innehåll för den fortsatta tävlingsverksamheten.