MEDALJER PÅ GERMAN OPEN !!

Så gick då äntligen GERMAN OPEN 2011 av stapeln i tyska Hanau utanför Frankfurt.

Och resultatet lät inte vänta på sig, redan under förmiddagen radade DENNIS NORRGÅRD upp en serie med perfekta matcher i sin klass U12 -46 kg, och slog ut allt motstånd genom teknisk överlägsenhet (fullt hus). Även i finalen, där han ställdes mot tufft tyskt motstånd, vann Dennis efter bara halva tiden på teknisk överlägsenhet. Guldet från Europas största tävling i Jujutsu var bärgat !

Inte långt efter kom Ljungby´s ANTON EKSTRÖM och för dagen i teamet KEVIN CHRISTOFIRIDIS (Värnamo), som båda kom att vinna bronsmedaljerna i sina respektive pooler i U12 -42 kg. Fantastiska insatser, där spänningen var närmast olidlig ända in till sista minuterna.

Även övriga fighters från Ljungby gjorde kanoninsatser, men gick aldrig hela vägen. Bland annat förlorade PONTUS NORRGÅRD sin återkvalsmatch mot bronset, mot den regerande delstatsmästaren från Bayern, med endast 1 poäng, i klassen U15 -41 kg.  Även ISAAC ANDERSSON i U15 +66 kg hade en bra dag och visade mycket stor närvaro i sina matcher. Vinnare i klassen blev en annan svensk, nämligen Isaacs gamla motståndare från Nacka William Seth-Wenzel som tog guldet genom att först vinna sin pool. Ljungbys övriga trio i U15 -60 kg, JULIUS KINDLUNDH, NOAH DANIELSSON och MAGNUS AL-KHOURI slutade oplacerade efter förlust i sina inledande matcher. Nivån var dock mycket hög och borgar för en spännande säsong i Svenska Jujutsuligan som drar igång den 5 november 2011 med Dalafigheten i Borlänge.

Andra svenska medaljer blev det av både Nacka och SKIFT i Sollentuna. Totalt bärgade Sverige 3 guld och 6 brons i årets upplaga av German Open för Ungdomar.

Hit kommer garanterat killarna nästa år också…………