Graderingar på Dynamix Summer Camp: Ingemar Sköld 9:e Dan / Ricard Carneborn 5:e Dan

Graderingar på Dynamix Summer Camp

August 10th, 2010 Jaser

Ricard_5dan_Ingemar_2

Dynamix har precis avslutat sitt sommarläger som blev en succé. Förutom den härliga gemenskapen och tuffa träningspassen så passades det på att graderas i de olika stilarna. Sport ju-jutsu är en stil som vi inte talar ofta om, nu var det dags. Två stora har blivit graderade, Ingemar Sköld och Ricard Carneborn.

Ingemar Sköld graderades till 9:e dan
Under Dynamix Fighting Sports sommarläger graderades Ingemar Sköld tilll 9:e dan i Sport Ju-Jutsu av Riksgraderingskommittén inom Dynamix.

Graden bekräftades och överlämnades av RGK och Bertrand Amoussou (Fra), 3 faldig världsmästare i Ju-Jutsu och en internationellt välkänd utövare med bla 5 dan i Judo.
Bertrand träffade Ingemar första gången 1994 och de har under åren träffats och tränat för och med varandra.
Bertrand höll vid ceremonin ett kort tal om Ingemar där han påpekade det unika i en så hög grad, det unika i Ingemar och att han var väldigt hedrad att han ombetts att bekräfta och överlämna graden.

Ingemar har tränat ju-jutsu sedan 1979 och i tävlade tidigt med stor framgång. Ingemar vann under sin karriär 5 EM guld, SM guld och avslutade med guld på DM i Stockholm. I början av 80 talet var han väldigt delaktig i att lägga grunden för ju-jutsuns stora utbredning i Norden genom att resa och instruera på klubbar i stort sett varannan helg. Ingemar har utan avbrott instruerat i 25 år på bla Påsklägret i Linköping, Norrlandslägret och hans egen skapelse Elitlägret. Ingemar har varit landslagscoach i flera omgångar och lett Sverige till dess största framgångar genom åren. 1997 startade Ingemar stilen Sport Ju-Jutsu och organisationen SJJ Scandinavia tillsammans med Ricard Carneborn. Organisationen bytte 2007 namn till Dynamix Fighting Sports och stilen Sport ju-jutsu är en av tre huvudinriktningar.

Ingemar har varit ordförande i Nacka Dojo sedan starten 1982 han bidrar fortfarande med sitt stora kunnande på mattan som instruktör och i föreningsarbetet som ordförande.
Ricard Carneborn graderades till 5:e dan
Under sommarlägret graderade Ricard till 4:e dan men efter genomförd gradering tilldelades han graden 5:e dan i Sport Ju-Jutsu. RGK hade beslutat att flytta Ricard 2 steg då han under många år varit kraftigt undergraderad i förhållande till sin träningserfarenhet och meriter.

Efter graderingen som innehöll både Sport Ju-Jutsu, boxning och MMA tekniker och sparring i dessa så satte sig Ingemar ned tillsammans med Ricard i en enkel men stämningsfull ceremoni och samtalade kring deras förhållande som lärare och elev men också deras djupa vänskap och deras arbete kring Sport Ju-Jutsu och Dynamix. Ricard fick gåvor i form av en meditationskudde och japanska ätpinnar då Ingemar tyckte att han lärt Ricard det mesta han kunde om att röra sig snabbt på mattan men att han fortfarande hade mycket att lära Ricard om att bara sitta stilla och inte göra någonting :). Ingemar avslutade med att läsa en dikt som följt med dem både under åren.

Ricard började träna Ju-jutsu för Ingemar 1986 och har sedan dess tränat utan uppehåll. Ricard tävlade i landslaget under 10 år och har bla 4 VM brons och 10 SM guld på sin meritlista.
De senaste 6 åren har han fokuserat mest på BJJ och MMA men instruerar kontinuerligt Nacka Dojos fighters  i Sport Ju-Jutsu och följer den tekniska utvecklingen.

Källa:

http://www.kimura.se/graderingar-pa-dynamix-summer-camp.html