Dags att kora säsongens bästa ju-jutsufighters

http://www.fightermag.se/nyheter/2010-06-05/dags-att-kora-sasongens-basta-ju-jutsufighters

Dags att kora säsongens bästa ju-jutsufighters

Till helgen körs sista deltävlingen i svenska ju-jutsuligan, Nordfalken Fight Challenge. Säsongen som sträckt sig från Dalafighten i oktober till första helgen i juni. Än är det flera viktklasser som kommer att avgöras i sista tävlingen för att kora vem som tar hem titeln som ligavinnare.

Nordfalken Fight Challenge arrangeras av Ljungby Ju-jutsuklubb, som tillsammans med sponsorer och Sveriges bästa domare anordnar en tävling av högsta kaliber i skogarna i Småland. Svenska ju-jutsuligan har inneburit sju deltävlingar, där en vinst i en viktklass gett fyra poäng, en andraplats tre poäng och en tredjeplats två poäng. Enbart ett deltagande har också gett en poäng.

Mellan de två bästa i damernas -62 kg skiljer det endast en poäng mellan Helena Hugosson och Sara Svensson, där bådas namn givetvis står på startlistan inför lördagen. Lika spännande är det i den tyngre viktklassen, -70 kg, där Annika Lindström leder med tre poäng över Veronica Lindström och Helena Hugosson. Även där går det alltså att avgöra under tävlingen.

I herrarnas mellanvikt, -77 kg, är det småländska hoppet Marcus Johansson från Växjö Jujutsuklubb som ligger i ledning med fyra poäng före Joakim Wallgren från stockholmsklubben Nacka Dojo. I den tyngre viktklassen -85 kg är det däremot Joakim Wallgren som leder med en poäng, där över linköpingsfightern Lars Karlsson.

Tävlingen gästas också av danska fighters, inte minst med medaljören från junior-EM Mattias Willard. Under kvällen kommer finaler gå mellan vinnarna av svenska ju-jutsuligan och föregående års svenska mästerskap i Svenska Cupen.

http://nfc2010.se/

Publicerad: 2010-06-05   TEXT: Marko Gyllenland