Medaljregn för Ljungby juniorer i Calmar Cup !!

En lyckad insats blev det för Ljungby Jujutsu & Budo klubb på Calmar Cup under lördagen.

Med en samlad skara på hela 12 tävlande varav 7 stycken juniorer mellan 11-15 år. Och medaljerna lät inte vänta på sig. I mixade klassen +55 för pojkar, tog Philip Exenberger (15 år) guld, och Isaac Johansson (13 år) följde upp sin bronsmedalj från Nacka i april med ännu ett brons i Calmar Cup i samma klass. I klassen -42 för pojkar 11-12 år slog Dennis Norrgård (10 år) till med att ta silvermedaljen, och detta i sin första tävling dessutom. I samma klass följde lagkompisen Anton Roos (12 år) upp skörden, med att ta bronset. Och precis utanför medaljplatsen med ett poäng ifrån, tog Pontus Norrgård (11 år) en fjärdeplats, också han i sin första tävling dessutom. Utan placering men med en jätteinsats som är väl värd att minnas, kom Magnus Al-Khouri (13 år) som var tuff nog att ställa upp i dubbla viktklasser, och gick många spännande matcher i både -55 och +55 för pojkar 13-15 år. Även Noah Danielsson (12 år) gjorde en stark insats mot ett tufft och rutinerat motstånd i klassen -50 för pojkar 12-14 år, men slutade dock oplacerad.

För seniorerna blev det inga medaljer denna gång, men väl berikade av nyttiga erfarenheter så gjorde laget med Peter Maxhem -94 kg, Tobias Ahlgren – 77 kg och Fadi Falih -77  kg (dessutom med dubblering i -85 kg), en bra insats vid sin första tävling någonsin. Särskilt värd att nämna var så Ljungby-teamets enda tjej med för dagen, Anna Le (18 år) som fick två mycket tuffa matcher då hennes viktklass -55 kg slogs ihop med -70 kg. Trots den stora viktskillnaden så var Anna klart överlägsen i slag- och sparkserierna, men förlorade två sina matcher på poäng, var av den sista endast med ett poängs skillnad. Efter att ha lett matchen intill sista minuten, så hon fastnar i ett mattlås där viktskillnaden utan tvekan var avgörande. Matchen vanns av motståndaren och vänninan Johanna Svavardottir från systerklubben Växjö Jujutsu klubb, så visst hade hon roligt ändå och stämningen var fantastisk denna lördag i Kalmar.

Under tävlingarna gavs alla 70-talet tävlanden från både Sverige och Danmark, även inbjudan till Ljungbys egen stora tävling, Nordfalken Fight Challenge – NFC 2010, som går av stapeln lördag/söndag den 5-6 juni i Sunnerbohallen i Ljungby. Tävlingen, som utgör finalen av årets jujutsu-liga, och även Svenska Cup finalerna, beräknas locka drygt 200 tävlanden från Sverige, Danmark och Norge. Under tävlingen i Ljungby kommer såväl elitklasser, klass 2 som juniorer och barn att delta under två dagar. Inbjudan föredrogs för de närvarande av Ljungbys chefsinstruktör Daniel Norrgård som återigen även deltog som domare under tävlingarna i Kalmar.